Pages

Monday, June 8, 2015

LAMB KEBAB

LAMB KEBAB 
NOTE : All images are the property of Ady Greatsword Empire Kitchen Recipes and any reproduction is strictly prohibited. Let me make this clear: PLEASE DON"T STEAL MY PICTURES or IDEAS( Presentation), it's not cool aND it's illegal!
Bahan-bahan:

1 kg daging, (1/4 lemak dan 3/4 tanpa lemak).. Guna daging segar if guna daging cincang ianya jadi lembik sikit dan payah nk handle masa nk bako terutama taim nk lekatkan daging kat besi ru kalau tk PRO jatuh semuanya..

1/2 cawan daun parsley
1/2 cawan daun ketumbar
1sudu mkn  serbuk lada hitam
1 labu bawang besar yg besar saiznya
2 biji tomato masak ranum in yang besar saiznya
2 tbsp minyak zaitun
2 tsp cumin powder
3 sudu mkn  arab mix spices
garam secukup rasa

** Besi pencucuk untuk grill atau buat bulat2 pun blh.. 

Blend kesemua bahan dalam food processor sehingga sebati. Perapkan beberapa jam.
Basahkan tapak tgn dgn aír dan ambil adunan daging tadi dan kepalkan memanjang menyaluti besi pembakar. Buat sehingga habis dan bakar dengan api sederhana atau bakar bara api sehingga masak dan sedia untuk di hidangkan panas2 bersama roti pita arab, hummus, mutabbal, salata dan jeruk sayuran.
Nak mkn ngan nasik pon ok jer no hal but MOSTLY lah arab mkn ngan roti pita

Note: bakar bara api lagi sedap n juicy. ady bakar dalam oven je..

Ady Greatsword Empire Kitchen Recipes,,

1 comment: