Pages

Sunday, July 3, 2011

Singgang Telur Ikan

Singgang Telur Ikan

Bahan2:

Telur ikan [ telur ikan tenggiri]

4 cawan air

bawang merah 2 ulas(dipotong halus)

bawang putih 3 ulas(dipotong halus)

1 batang serai - dititik

garam secukup rasa

lengkuas (sikit je)

2 asam keping

1 s/k serbuk kunyit

2 btg cili merah – dihiris besar2

5 biji bendi

ET’S DO IT:

panas kan periuk isi air 4 cawan, masukkan lengkuas, bawang merah, bawang putih, asam keping, serai , cili merah, kunyit dan garam. Tunggu sampai air menidih lalu masukkan telur ikan dan bendi.Masak sampai telur ikan betul2 masak.Best regards,,

6 comments:

  1. meleleh saliva...sy ni dahla penggemar telor ikan..slrpppp

    ReplyDelete
  2. Salam Ady...

    Sedapnya menu telur ikan ni...laponya...:)

    ReplyDelete
  3. salam//macam sedap singgang telo ikan.. ngan sambal blacan lagi tu...makan x ingat dunia la nampak gayenye ni :)

    ReplyDelete
  4. Salam abg ady! singgang sedap! kita suke singgang hihihi...lagi2 kalau ada sambal belacan alalalalala.... mmg tak sedar asyik tambah nasik! tp telo ikan tak pernah pulak cuba guna buat masak singgang, sini payah nak jumpa telur ikan suka2 kalau yg dr jepun tu pulak mahal :D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum abg ady...
    sedapnya singgang + sambal belacan... memang gabungan yg teramat sesuai tu kan abg ady... ermm.. diana pun cam ika gak.. x perna lg buat singgang telur ikan nie.. nmpk menyelerakan sekali tu

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ady - mengancam sungguh lauk lebih2 lagi sambal belacan!

    ReplyDelete