Pages

Thursday, November 6, 2014

Roti Lapis Daging

Roti Lapis Daging
resepi : Sis Norliah Asmain
2bungkus roti perancis
500g daging kisar- ady tambah 100g lagi..
1 sudu teh lada putih- ady letak lada hitam 1 sudu mkn  kasi pedas2..
daun bawang dan daun sup-dihiris halus
50g mentega
3 tangkai cili merah- dihiris halus
3 tangkai cili hijau- dihiris halus
100g bawang goreng
700ml santan
2 sudu teh warna kuning
7 biji telor ayam
garam
2 biji bawang besar- didadu
 
cara2:
  1. perapkan roti bersama santan, kemudian diramas-ramas hingga halus, masukkan garam dan 3 daripada 7 biji telor.
    masukkan minyak bekas goreng daging tadi bersama mentega,dikacau lagi hingga rata dan bahagikan
    adunan roti kepada 3 bahagian..

    daging cincang digoreng dan ditoskan.
    apabila dah sejuk masukan bawang goreng daun bawang dan daun sup, cili merah/hijau , bawang besar
    lada putih garam dan telor digaul hingga rata, dan dibahagi dua. 
    sediakan loyang (ady guna loyang 8x8x3).
    masukan roti dahulu untuk lapisan bawah dan kemudian lapiskan dgn daging.
    buatlah seterusnye hingga habis..
    bakar dalam oven dengan suhu 350c selama 45 -1hr atau sehingga masak (bergantung pada oven masing-masing).
     Ady Greatsword Empire Kitchen Recipes,,

No comments:

Post a Comment