Lamb Chops and Roasted Vegetables with Black Pepper Mushroom Sauce
Lamb Chops
Bahan2:
1 kg lamb chop
4 sudu makan blackpepper
Sedikit minyak
Sedikit fresh herbs rosemary-dihiris halus
Sedikit fresh herbs thyme-dihiris halus
1-2 sudu makan air lemon
garam
Roasted Vegetables
Bahan2:
2 biji lada benggala-di potong 4
10 batang baby carrots
10 biji baby cabbage
1-3 sweet potatoes-cut into cubes
Sedikit fresh rosemary-dihiris halus
Sedikit fresh thyme-dihiris halus
Sedikit mentega
Garam
Sedikit blackpepper
Lamb Chops
Gaul semua bahan2 rata2 lalu perapkan sekurang2nya 1-2 jam, lagi lama lagi baik.
Bila lamb chop telah cukup masa diperap, panaskan oven dan bakar pada suhu 200C selama 30-45minit sehingga masak . Bergantung kepada oven masing2.
Roasted Vegetables:
Gaul semua bahan rata2 lalu bakar didalam oven pada suhu 180c selama 30 minit sampai semua vegetables masak.Bergantung kepada oven masing2.
Black Pepper Mushroom Sauce:
Bahan2:
1 biji bawang besar , didadu
1 ulas bawang putih dicincan
3 sudu makan sos blackpepper
1 paket Campbell’s Mushroom Chicken with Croutons Instant Soup
250ml air panas
Sedik mentega untuk menumis
LET’S DO IT:
1.Panaskan sedikit mentega didalam kuali.tumis bawang putih dan bawang besar sehingga bangkit baunya.
2.Masukkan sos blackpepper dan gaul rata.
3.Dalam mangkuk yang berasingan, campurkan air panas bersama Campbell’s Mushroom Chicken with Croutons Instant Soup kacau sehingga sebati.
4.Kemudian tuangkan sup ini kedalam kuali dan kacau rata.Biarkan ia mendidih.Padamkan api,siap dah sos untuk lamb chop
greatsword_blader@hotmail.com
perghh memang sedap ni...akak suka ler...tapau ler sikit yer..hehe
ReplyDelete