12 medium Prawns, shelled retaining tail and deveined
6 stalk Asparagus, skinned and cut into 3
1 glove Garlic, minced
2 Shallot, sliced thinly
Oil for Cooking
Seasonings:
1 tablespoon Light Soy Sauce
1 teaspoon Sesame Seed Oil
1 teaspoon Sugar
Heat 1/2 tablespoon oil in wok.
Add in garlic and shallot.
Stir fry till fragrant.
Add in asparagus.
Stir fry for 3 minutes of almost cooked.
Dish and set aside.
Heat another 1/2 tablespoon oil in the same wok.
Add prawns and stir fry till they change colours but not cooked through.
Return the asparagus in to wok.
Add the seasonings.
Stir fry till prawns are cooked thoroughly.
Dish and serve.Yours sincerely,,
Ady greatsword
greatsword_blader@hotmail.com
greatsword_blader@hotmail.com
Assalamualaikum abg ady...
ReplyDeletewah nmpk sgt sedap ler udang ngan asparagus tu abg ady... terliur tgk tau.. :)
Hello dari SEPANYOL Vigo, saya ingin mencari resep anda dan blog, foto rumah anda dalam SLIDE indah, TE sigo dan mengundang anda untuk berkongsi resepi saya dan salam blog MARIMI
ReplyDeletesalam kak ady..lamanya x dtg jenguk dapur kak ady..bestnye lauk kak ady tuu..klau eina kan..asparagus x tau nak msk apa..jarang sgt beli...
ReplyDeleteAssalamualaikum Ady,
ReplyDeletedari rumah Ayu,kak nur terus singgah sini...hehe...sayur asparagus ni sedap...kalau goreng dengan udg, knur belum pernah cuba...boleh cuba resipi Ady ini ya...tq for sharing recipe.
Assalam ady,
ReplyDeletesedapnya nampak sayur asparagus tu!!!..
rasa nak ngap aje buat ratah2 for lunch hari ni..
As'salam Ady
ReplyDeletepepagi tengok sayur asparagus, lapor pulak lah. kalau oarng tua dulu2lah kan. selalunya dia akan cari nasi waktu pagi utuk menambah tenaga. macam kak ct jugalah nak cari nasi berbanding kuih kalau pagi hari. baru boleh buat keja..hihi
assalamualaikum - suka asparagus buat goreng belacan pun sedap!
ReplyDelete