Bahan2:
Telur ikan [ telur ikan tenggiri]
4 cawan air
bawang merah 2 ulas(dipotong halus)
bawang putih 3 ulas(dipotong halus)
1 batang serai - dititik
lengkuas (sikit je)
2 asam keping
1 s/k serbuk kunyit
2 btg cili merah – dihiris besar2
5 biji bendi
panas kan periuk isi air 4 cawan, masukkan lengkuas, bawang merah, bawang putih, asam keping, serai , cili merah, kunyit dan garam. Tunggu sampai air menidih lalu masukkan telur ikan dan bendi.Masak sampai telur ikan betul2 masak.Best regards,,
Ady greatsword
greatsword_blader@hotmail.com
greatsword_blader@hotmail.com
meleleh saliva...sy ni dahla penggemar telor ikan..slrpppp
ReplyDeleteSalam Ady...
ReplyDeleteSedapnya menu telur ikan ni...laponya...:)
salam//macam sedap singgang telo ikan.. ngan sambal blacan lagi tu...makan x ingat dunia la nampak gayenye ni :)
ReplyDeleteSalam abg ady! singgang sedap! kita suke singgang hihihi...lagi2 kalau ada sambal belacan alalalalala.... mmg tak sedar asyik tambah nasik! tp telo ikan tak pernah pulak cuba guna buat masak singgang, sini payah nak jumpa telur ikan suka2 kalau yg dr jepun tu pulak mahal :D
ReplyDeleteAssalamualaikum abg ady...
ReplyDeletesedapnya singgang + sambal belacan... memang gabungan yg teramat sesuai tu kan abg ady... ermm.. diana pun cam ika gak.. x perna lg buat singgang telur ikan nie.. nmpk menyelerakan sekali tu
assalamualaikum ady - mengancam sungguh lauk lebih2 lagi sambal belacan!
ReplyDelete