Apam Mekar
NOTE : All
images are the property of Ady Greatsword Empire Kitchen Recipes and any
reproduction is strictly prohibited. Let me make this clear: PLEASE DON"T
STEAL MY PICTURES or IDEAS( Presentation), it's not cool aND it's illegal!.
• 250 gm
tepung gandum
• 230 gm gula
castor
• 2 biji
telur
• 1 cawan
aiskrim soda (minuman bikarbonat)
• 1 sudu teh
esen vanila
• 1 sudu teh
ovalette
• sedikit
pewarna kegemaran
Pukul telur,
gula, esen vanila dan ovallete hingga kembang. Masukkan tepung dan aiskrim soda
secara berselang-seli. Setelah sebati bahagi kan kpd beberapa mangkuk dan
warnakan mengikut citarasa. Masukkan dlm cup cake dan kukus selama 15 minit.
Pastikan kukus telah betul2 panas dan airnya telah mendidih barulah dikukus
supaya apamnyer nantik cantik dan mekar.
Assalamualaikum ady amboi...kembang nye kuih apam ni...sedap dimakan tika pans dan hidangan waktu petang...
ReplyDeleteLama tak datang sini... selalu nak masuk tapi tak dapat, entah nape ye
ReplyDeleteNi langkah kanan betullah i dapat jamu mata dengan apam mekar yang gebu & cantik !
naik elok jew apam tu..lma x buat.
ReplyDelete